Bedwants

Bedwantsen zijn erg lichtschuw, zodat zij in het algemeen ‘s-nachts op zoek gaan naar hun bloedmaaltijden. Zij voeden zich met het bloed van mensen, maar ook met dat van andere zoogdieren. Na hun bloedmaaltijden trekken zij zich weer terug in hun schuilplaatsen. Hier komt ook de naam bedwants vandaan. Zij verstoppen zich namelijk bij voorkeur in de naden en kieren van bedden, bij metalen ledikanten in de holle delen, in zomen van beddengoed, in de ombouw van opklapbedden, maar ook achter plinten en schilderijen. De bedwants was vroeger bekend als wandluis. Deze naam is echter misleidend, want de bedwants behoort tot de orde der wantsen.

Het is mogelijk de schuilplaats te vinden. Hier zijn namelijk volwassen bedwantsen, nimfen, vervellingshuidjes, eitjes en uitwerpselen aanwezig. Bij het zoeken kan een zaklantaarn, een vergrootglas en een pincet of schroevendraaier praktisch zijn.

Het vrouwtje legt gemiddeld 100 a 200 witgele eitjes. Bij optimale temperaturen kunnen dit er wel 500 zijn. De optimale temperatuur is 25 graden Celsius. De ontwikkeling van ei tot volwassen insect duurt 2 maanden. Bij gunstige omstandigheden kan dat 1 maand zijn. Het insect kan ongeveer 1 jaar oud worden.

De beet van een bedwants is onmiddellijk merkbaar. De beet zwelt op en het slachtoffer heeft last van hevige jeuk. Personen die overgevoelig zijn voor de beten van een bedwants kunnen zelfs ziek worden van de beet, als zij vaak gestoken zijn.

 

Deskundige hulp

Als u last hebt van bedwantsen weet onze gediplomeerde en ervaren staf daar wel raad mee. Soms kunt u echter ook zelf optreden tegen de bedwantsen overlast.


Mocht de doe-het-zelf aanpak geen definitieve oplossing bieden, vraag dan een vakman om in te grijpen. Deze mag met middelen werken die alleen gebruikt mogen worden door gediplomeerde deskundigen.


Een deskundige ongediertebestrijder herkent u aan het NVPB logo. Dit logo geeft aan dat de onderneming is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven. De NVPB staat voor service, kwaliteit en, waar mogelijk, het gebruik van milieuvriendelijke producten. Plaagdieren moeten namelijk altijd bestreden worden met middelen die zijn toegelaten en die het milieu zo min mogelijk belasten.

Chat openen
Hallo, hoe mogen wij U helpen?
A.A.B. Rodentia
Bedankt dat u contact opneemt met A.A.B Rodentia. Laat ons weten hoe we u kunnen helpen. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag u via whatsapp te antwoorden, mocht u telefonisch contact met ons willen dan kunt u bellen met 0206765909.